... při překyselení žaludku - rozmíchejte 1/2-1 čajovou lžičku sody ve sklenici vody a vypijte jako kypřící prášek při přípravě moučníků na přípravu šumivých nápojů na změkčení potravin vařených ve vodě (např. luštěnin - na 1 l vody cca 1 čajovou lžičku) Vnější použití: na čištění v domácnosti - na všechny druhy povrchů včetně nerezové oceli ...
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Sladidla
Energie česneku je štiplavá a vede ke zvýšené produkci tepla a žluči v těle. Toto koření proto není vhodné pro osoby s převahou Pitty. Na druhou stranu má významné antiseptické, antibakteriální a antivirové účinky. Je proto považován za jedno z nejúčinnějších přírodních antibiotik. Použití: Všude, kde se používá čerstvý česnek. K ...
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Koření | Jednodruhové koření
V tradiční ájurvédské medicíně je Adžvan vysoce ceněn pro své schopnosti ulevit při nadýmání a plynatosti. Využívá se také pro své afrodiziakální účinky a je vhodný pro vyrovnání dóši Kapha. Aby se naplno rozvinula chuť a aroma Adžvanu, doporučujeme jej lehce osmažit na přepuštěném másle Ghí . Dobrou chuť! Skladování: ...
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Koření | Jednodruhové koření
Pokud jste to přehnali s masem na letní grilovací párty nebo jste se zkrátka přejedli na sváteční hostině, švestky umeboshi vám mohou od potíží ulevit. Užívají se při pálení žáhy, přejedení se, ale také u nechutenství. Lze je také vyzkoušet při chronických potížích - při oslabené imunitě nebo kvasinkových infekcích. Využití: Pro umeocet ...
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Koření | Jednodruhové koření
Krém má velmi jemnou sladkou chuť. Občas ho najdete také pod názvem kokosové máslo. A připomíná rafaelo či kokosky! Kokosový krém neobsahuje žádná aditiva, emulgátory, sladidla, guarovou gumu, chemikálie ani konzervanty. Neobsahuje laktózu ani lepek. Krém je hustý s hladkou texturou, můžete ho před použitím rozmíchat v horké vodě nebo ...
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Koření | Jednodruhové koření
Skládá se: kamenná sůl Země původu: Pákistán, Himálaje Minimální trvanlivost do: při skladování v suchu neomezeně Neobsahuje žádné chemické příměsi, bez přidaného jódu. Vhodná pro každodenní použití
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Sladidla
Kokosové mléko je ideální alternativou mléka či smetany, má lahodnou a jemnou chuť. Kromě toho, že dělá naše jídlo krémovějším a chutnějšm, je kokosové mléko častým doplňkem mnoha potravinářských přípravků. Proč je kokosové mléko dobré pro naše zdraví: silně podporuje imunitní systém díky kyselině laurové (kterou oceníte při ...
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Koření | Jednodruhové koření
Cejlonskou skořici označují mnozí kuchaři a cukráři za tu nejlepší. Má čistou chuť bez stop štiplavosti nebo hořkosti. V porovnání s indonéskou nebo čínskou skořicí obsahuje pouze stopové množství kumarinu (přírodní toxin, kterým se rostliny brání před spásáním). Skořice je považována za jeden z nejdůležitějších léků ájurvédy (snižuje ...
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Sladidla
Kokosovým octem můžete plně nahradit ocet jablečný a vinný, případně jiné ovocné octy. Jde o zajímavé dochucovadlo hojně používané v asijské kuchyni. S kokosovým octem můžete experimentovat i při přípravě zeleninových jídel, polévek a sladkokyselých omáček. Hodí se i do studené kuchyně, využijete ho na přípravu salátových zálivek, marinád a dipů. ...
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Koření | Jednodruhové koření
Složení: 100% kokosový cukr květový v BIO kvalitě. Nerafinovaný. Doporučené užití: Vhodný do kávy, čaje, k dochucení müsli, koktejlů nebo kaší. Díky své lehce karamelové chuti je oblíbenou přísadou do zákusků nebo na pečení. Skladujte v suchu. Země původu: Indonésie.
Jídlo a nápoje | Trvanlivé potraviny | Koření a ochucovadla | Sladidla